Index Page
IEEE-SA  |  R10 SAC  |  IEEE GINI Delhi Section | IEEE-UP SECTION Login to my-IEEE
kiet kiet ieee

Congratulations to Mr. Abhishek Pandey for getting IEEE fund approved.

Quick Link's
    IEEE GINI
    MEMBER'S LIST
    WHAT'S NEW
   PROJECT GUIDELINE'S
    KHAN ACADEMY
    IEEE EXPLORE
    NPTEL
    EDX
    COURSERA
    IMAGE GALLERY
    USEFULL LINK'S
HIT COUNTER
Website counter
Advancing Technology For Humanity

Why Join IEEE


Q1. What is IEEE
Q2. What is IEEE-ASET
Q3. Why should I join IEEE-ASET
Q4. How can I join IEEE-ASET
Q5. When should I join IEEE-ASET
Q6. What are the activities of IEEE-ASET
Q7. What does the IEEE-ASET site contain? 
Q8. Why should I take up an NPL project? 
Q9. What is CONTINUUM? Why should I have CONTINUUM? Is it free? 
Q10. What is BINARY? Why should I buy BINARY
Q11. How does IEEE-ASET help me prepare for my Inhouse Training? 
Q12. How do I know the upcoming workshops and their timings? 
Q13. Can a non-member attend workshops of IEEE-ASET
Q14. What is WIE
Q15. What is EQUINOX? What are the activities conducted in this week? 
Q16. How does being part of IEEE-ASET help further my career? 
Q17. What all activities does IEEE-ASET offer? 
Q18. How does IEEE-ASET help to enhance my technical knowledge? 
Q19. What is the time period of my membership? 
Q20. What are the advantages of being an IEEE-ian? 
Q21. What is Spectrum
Q22. Is IEEE in any other colleges also? If yes, in which other colleges? 
Q23. What is a Quarterly meet? How can I be a part of IEEE Quarterly meet
Q24. How can I be a part of the IEEE-ASET Board? 
Q25. As the acronym IEEE stands for Institute of Electrical and Electronics Engineers,does that mean that it doesnot cater to demands of other streams? 






Q1. What is IEEE 
Ans1. A non-profit organization, IEEE is the world's leading professional association for the advancement of technology. 
The IEEE name was originally an acronym for the Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc. Today, the organization's scope of interest has expanded into so many related fields, that it is simply refer to by the letters I-E-E-E.For more information visit the link www.ieee.org


Return to top of the page

Q2. What is IEEE-ASET 
Ans2. IEEE-ASET, Student Body of the reputed IEEE organization, provides a platform for the students to further their technical, innovative and communication skills along with the opportunity to work as a team towards the achievement of common objectives. It acts as a catalyst for furthering students careers and aids in the achievement of professional goals.


Return to top of the page

Q3. Why should I join IEEE-ASET 
Ans3. IEEE-ASET, Student Body of the world's largest technical society IEEE, brings members access to the industry's most essential technical information giving them a better understanding of the field. This not only keeps you updated in your area of expertise but also enhances your resume, giving you an edge over the others.


Return to top of the page

Q4. How can I join IEEE-ASET 
Ans4. Membership of IEEE-ASET is open to all the students of Amity School of Engineering & Technology. To join IEEE-ASET, visit the link, http://www.ieeeaset.com, then select "JOIN IEEE". For your convenience we have made a PDF file which pictorially explains the steps for joining IEEE
If you still have any doubts, feel free to contact: 
IEEE-ASET Treasurer 
Manish Pau
l


Return to top of the page

Q5. When should I join IEEE-ASET 
Ans5. Sooner the better. Contrary to the popular belief that 1st year is not the right time to join any technical society; it is, on the other hand, a very wise decision to start early. 
Being an IEEE-ASET member from 1st year will help you familiarize with the upcoming technologies. IEEE-ASET promises to provide any kind of assistance that its members need. We will guide you through all your projects, be it the Inhouse Training, Industrial Training or Final Year Projects.


Return to top of the page

Q6. What are the activities of IEEE-ASET 
Ans6. IEEE-ASET is an active branch. It conducts various events and workshops throughout the year. The key activities of IEEE-ASET are: 
1.Regular workshops-to enhance your technical expertise. 
2.Annual Technical Magazine-CONTINUUM- which gives the latest advancements in technology. 
3.Annual Technical DVD-BINARY- to keep you updated with the latest, most intriguing softwares. 
4.Annual Technical Week-EQUINOX- during which many interesting technical events are conducted. 
5.Quarterly Meets- which help to build up on technical knowledge as well as team spirit and camaraderie amongst others of the field.


Return to top of the page

Q7. What does the IEEE-ASET site contain 
Ans7. Official site for IEEE-ASET is http://www.ieeeaset.com. The site for IEEE-ASET is a comprehensive site, providing access to the upcoming workshop schedule, CONTINUUMBINARY, previous year question papers and lots more.


Return to top of the page

Q8. Why should I take up an NPL project 
Ans8. National Physics Laboratory (NPL) is collaborated with only three colleges in Delhi, IEEE-ASET being one of them. This collaboration gives IEEE-ASET students an opportunity to take up projects under the NPL tag. Apart from being a huge challenge, NPL projects are a great way to enhance your resume.


Return to top of the page

Q9. What is CONTINUUM? Why should I have CONTINUUM? Is it free 
Ans9. IEEE-ASET publishes an annual technical magazine-'CONTINUUM'-which is a very unique and important part of our IEEE branch as it highlights the work done throughout the year, inside and outside our college.CONTINUUM includes, among other things, the latest developments in the technical field and technical articles on some of these.


Return to top of the page

Q10. What is BINARY? Why should I buy BINARY 
Ans10. IEEE-ASET also releases an annual technical DVD-'BINARY'-which is very remarkable aspect of our branch. BINARY includes latest software's, technical articles, tutorials, videos and a lot more that can keep you hooked onto it.


Return to top of the page

Q11. How does IEEE-ASET help me prepare for my Inhouse Training 
Ans11. Regular workshops conducted on latest technologies help the members during the course of their Inhouse Training. These workshops not only broaden your horizons regarding your choice of the Inhouse Project, but also help you in the project itself.


Return to top of the page

Q12. How do I know the upcoming workshops and their timings 
Ans12. The Upcoming workshop schedule for the coming month is uploaded on the official website of IEEE-ASET- http://www.ieeeaset.com. Also there will be posters displayed on the IEEE notice board (1st Floor, opposite tutorial room). If you still have any queries, you may contact the Technical team of IEEE-ASET: 
1. Priyanka Chawla 
2. Sahil Sachdeva


Return to top of the page

Q13. Can a non-member attend workshops of IEEE-ASET 
Ans13. Most workshops are conducted for members of IEEE-ASET only. However there are some demoworkshops which even non-members can attend.


Return to top of the page

Q14. What is WIE 
Ans14. WIE stands for Women In Engineering. IEEE-ASET is also working towards the inclusion of the WIEchapter of IEEE to take the cause of women in engineering forward. The mission of IEEE-WIE is to inspire, engage, encourage and empower IEEE Women worldwide. To be a part of this worldwide revolution, contact the chairperson of IEEE-ASET.


Return to top of the page

Q15. What is EQUINOX? What are the activities conducted in this week 
Ans15. The branch annually hosts 'EQUINOX'- a week full of technical events such as bricks, C++ Quiz, Bulls n Bears, Click (movie making competition), Visio (Audio-Video Quiz), Treasure Hunt held in the college itself. Also many online events are also conducted during this week.


Return to top of the page

Q16. How does being part of IEEE-ASET help further my career 
Ans16. IEEE-ASET provides a platform for the students to further their technical, innovative and communication skills along with the opportunity to work as a team towards the achievement of common objectives. It acts as a catalyst for furthering students' careers and aids in the achievement of professional goals.


Return to top of the page

Q17. What all activities does IEEE-ASET offer 
Ans17. IEEE-ASET being a student branch of the one of the most reputed technical societies of the world, IEEE, keeps up the tradition of engineering the future. It conducts regular workshops on the latest advancements in the field of technology to keep its members updated with the goings of the rest of the world.


Return to top of the page

Q18. How does IEEE-ASET help to enhance my technical knowledge 
Ans18. IEEE-ASET being a student branch of the one of the most reputed technical societies of the world, IEEE, keeps up the tradition of engineering the future. It conducts regular workshops on the latest advancements in the field of technology to keep its members updated with the goings of the rest of the world.


Return to top of the page

Q19. What is the time period of my membership 
Ans19. The time period of your membership with the IEEE is One year from 1st January to 31st December of that year.For the subsequent years you will have to renew your membership.


Return to top of the page

Q20. What are the advantages of being an IEEE-ian 
Ans20. Being an IEEE-ian brings with it some added advantages, such as: 
1.You gain a better understanding of your field. You can use IEEE information to be updated in your area of expertise. 
2.You have a competitive edge with the included IEEE Spectrum and IEEE Communication magazines, two very informative magazines which will help keep you up-to-date in the field of technology and communications. 
3.You can access world-class technical information provided by the IEEE and cut down your research time. 


Return to top of the page

Q21. What is Spectrum
Ans21. IEEE Spectrum Magazine, the flagship publication of the IEEE, explores the development, applications and implications of new technologies. It anticipates trends in engineering, science, and technology, and provides a forum for understanding, discussion and leadership in these areas. IEEE Spectrum is the world's leading engineering and scientific magazine. Read by over 300,000 engineers worldwide, Spectrum provides international coverage of all technical issues and advances in computers, communications, and electronics. Written in clear, concise language for the non-specialist, Spectrum's high editorial standards and worldwide resources ensure technical accuracy and state-of-the-art relevance.


Return to top of the page

Q22. Is IEEE in any other colleges also? If yes, in which other colleges? 
Ans22. Yes, many other colleges have active IEEE student branches. Some of these include DCE (Delhi College of Engineering) and NSIT (Netaji Subhas Institute of Technology).


Return to top of the page

Q23. What is a Quarterly meet? How can I be a part of IEEE Quarterly meet? 
Ans23. IEEE Quarterly Meet is a convention of sorts during which representatives of other technical institutions convene and build up on their technical knowledge, develop camaraderie and team spirit through several team-building activities. 
To be a part of an IEEE Quarterly Meet, you must be an active member of IEEE-ASET.


Return to top of the page

Q24. How can I be a part of the IEEE-ASET Board? 
Ans24. The IEEE-ASET Board is a group of sincere, hardworking professionals' intent on taking the branch to new heights. Therefore to be a part of the board, you must be an active IEEE member at the very least. Also you must take initiative in IEEE activities and volunteer in the events.


Return to top of the page

Q25. As the acronym IEEE stands for Institute of Electrical and Electronics Engineers,does that mean that it doesnot cater to demands of other streams? 
Ans25.This is the main misconception that every new member has. 
IEEE was originally named Institute of Electrical and Electronic Engineers. Now after 125 years, the organization's scope of interest has expanded into many related fields. Therefore IEEE-ASET not only caters to Electronics Branch but also to Computer Science Branch as well as Instrumentation and Mechanical Branch.



ieepdf mtts ieeetv myieee ieeetv ieeetv ieeetv
PDF Exp. M.T.T.S IEEE TV My IEEE Spectrum Developers Gallery
HeadLines
       
  • Conferences        
  • ICCE-2012        
  • ICNICT-2012        
  • SEMINAR ON 28 SEPT.      
  • GATE INFORMATION      
  • Celestia'12        
  • Congratulations to Mr. Abhishek Pandey for getting IEEE fund approved.      
  • Join Us On
    fb tw yt tw
    tw yt fb tw
    © copyright 2005 | all rights reserved   About Developers